Aanbod

Fysiotherapie

Fysiotherapie Evident is specialist in bewegen en verzorgt fysiotherapie op maat. Wij maken gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in combinatie met onze eigen kennis en ervaring. Hiermee kunnen we direct inspelen op uiteenlopende klachten aan het houdings- en beweegapparaat. Ook als je meer wilt of moet bewegen op een verantwoorde wijze, zwanger bent (geweest), niet durft te bewegen, er moeite mee heeft vanwege een ziekte of ongeval of net geopereerd bent. Je bent welkom. We helpen je graag.

Onze behandelvormen

Dry Needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een goede manier om spieren snel en langdurig te ontspannen. Hierbij wordt de spier met een speciale techniek aangeprikt. Dit gebeurt met een hele dunnen naald, er wordt geen vloeistof in de spier gespoten. Dry needling zorgt voor een fysiologische reactie in de spier, waardoor de triggerpoint (spierknoop) verdwijnt. Er zijn in totaal vaak 2 tot 8 behandelingen nodig, na 4 behandelingen moet er al wel een duidelijk verschil zijn.

Hoe voelt dry needling?

Het inbrengen van het naaldje is bijna niet voelbaar. Zodra de juiste triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier kort aan. Dit kan een kramp gevoel geven. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je weer makkelijker bewegen. Het behandelde gebied kan na de behandeling 2 tot 3 dagen wat vermoeid en stijf voelen.

Dynamische Cupping (Bindweefsel Behandeling)

Dit is een bindweefsel/fascie behandeling. Bindweefsel zit in het hele lichaam, vooral wanneer er al langer tijd pijnklachten zijn, kan het weefsel gaan verkleven. Met dynamische cupping wordt de huid vacuüm gezogen door een silicone cup, waarmee over de huid wordt bewogen. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn.
Dynamische cupping zorgt er voor dat de bindweefsel lagen soepeler ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Het reduceert pijnklachten en zorgt voor een beter doorbloeding.

Floor® fysio Nijmegen

Floor® Fysio is de nieuwste en meest complete zwangerschap- en herstelcursus van Nederland

De lessen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit en conditie, altijd afgestemd op jouw niveau.

We sporten outdoor (je krijgt het warm i promise), in het Goffertpark. Je traint samen met andere zwangere en al bevallen deelneemsters.

Meer info? fysio-evident.nl/floorfysiominke

(Triggerpoint) Massage

Een triggerpoint (spierknoop) is een soort lokale, kleine verkramping in een spier. De pijn straalt naar een heel gebied uit. Waardoor de triggerpoint afhankelijk van de locatie tot vervelende klachten kan leiden, zoals hoofdpijn, schouderpijn of beenklachten.
Met dry neelding of een massage behandelen we de triggerpoints. Daarnaast onderzoeken we ook graag wat de achterliggende oorzaak is. Om deze aan te kunnen pakken zodat de triggerpoint niet terug komt.
Wanneer de spierspanning hoog is, kan een stevige spiermassage in combinatie met oefeningen voor thuis effectief zijn. Door de massage gaat de spierspanning naar beneden, door de oefeningen en adviezen komt deze uiteindelijk ook niet meer terug. De klacht is hersteld.

Oefentherapie

Om te herstellen van je klacht, of om te zorgen dat de klacht niet meer terug komt. Kan het zijn dat bepaalde spieren sterker dienen te worden, of meer uithoudingsvermogen moeten krijgen. De oefeningen die hiervoor nodig zijn, kan je bij ons in de praktijk doen of thuis. Mochten je oefenmaterialen nodig hebben, dan kan je die bij ons lenen.

Medical tape

Bij Fysio Evident bieden we het medisch ‘tapen’ aan, ook wel ‘medical taping’ genoemd. Dit is een behandelmethode waarbij met speciale (rekbare) tape het lichaamseigen herstel wordt ondersteund. Het heeft een pijn-verlichtende werking, ondersteund de spierfunctie door de sensorische feedback en verbeterd de bloedcirculatie en lymfeafvoer.

Geen sporttape
Medical taping wordt nog wel eens verward met sport-tapen. Het grote verschil is dat bij sport-tapen bepaalde bewegingen worden geblokkeerd door de niet-rekbare tape. Dit kan nuttig zijn als de kans groot is, tijdens bv. een sportwedstrijd, dat je door de enkel zwikt.

Expertise

Binnen onze praktijk hebben we brede kennis en ervaring op het gebied van bewegen, sport en revalidatie. Iedere therapeut heeft minimaal een erkende HBO diploma fysiotherapie behaald, aangevuld met andere opleidingen of cursussen. Zo is er in de praktijk persoonlijk ervaring met meer dan 30 verschillende soorten sporten. Er is een HBO docent aanwezig die lessen verzorgd aan de Academie Lichamelijke Opvoeding.

Persoonlijk

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klacht(en) door te luisteren naar de reden van uw komst, uw wens tot verbetering, verdiepende vragen te stellen en tot slot een lichamelijk onderzoek te doen. Op basis van de resultaten wordt er in overleg met u een behandeling of revalidatietraject gestart. Daarbij wordt de tijd genomen om het mechanisme en de beïnvloedende factoren van het beweeg probleem uit te leggen, zodat uw weet wat er speelt.

Onderzoek

Tijdens het eerste consult zal de intake plaatsvinden met een onderzoek naar de klachten en belemmeringen in het fysieke functioneren. Het onderzoek bestaat uit de volgende stappen:

– Screenen (zonder verwijzing van uw arts)
– Anamnese (vraag gesprek over uw klacht.
– Onderzoek (er worden verschillende onderzoeksmethode ingezet)
– Diagnose (conclusie en toelichting van alle resultaten)
– Behandelplan (behandeltraject uitzetten en bespreken)

Behandeling

Afhankelijk van de complexiteit van de klacht wordt het behandelplan uitgevoerd, gemonitord en indien nodig bijgesteld. De behandeling kan uit de volgende elementen bestaan of een combinatie hiervan:

  • Educatie (inzicht en advies geven over de klacht)
  • Oefeningen (lokale en of algehele fysieke belastbaarheid vergroten)
  • Manueel (het bewegelijk maken van de gewrichten)
  • Massage (weefsel activeren of ontspannen)
  • Tapen (ondersteunin

Bel of mail ons om een afspraak te maken. Wij helpen je graag jouw klachten op te lossen, zodat jij je snel weer fit en gezond voelt!

E-mailadres

info@www.fysio-evident.nl

Telefoonnummer

Bart: 06-24334868
Minke: 06-24350462

Adres

Graafseweg 274
6532 ZV Nijmegen

Maak een afspraak